Behulpzame man gunt belletje thuis en wordt als bedankje geslagen en beroofd

De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval die plaatsvond aan de Karel Doormanweg in Dordrecht. Rond 14:45 uur werd een man aangevallen en van zijn portemonnee beroofd nadat hij werd gevraagd om hulp te bieden aan een passerende voorbijganger. De politie voert momenteel onderzoek uit naar het incident.

Het slachtoffer was bezig in zijn voortuin toen een onbekende man hem benaderde en om hulp vroeg omdat zijn voertuig enkele meters verderop met pech stond. Aangezien de voorbijganger beweerde geen telefoon bij zich te hebben, stemde de bewoner ermee in om hem binnen te laten om te bellen. Eenmaal binnen werd de bewoner echter aangevallen en kreeg hij een klap op zijn hoofd. De overvaller nam daarop zijn portemonnee mee en vluchtte. Hoewel de bewoner geschrokken was, hoefde hij gelukkig niet naar het ziekenhuis.

De politie is bezig met het onderzoek en doet een beroep op getuigen om zich te melden. Als u mogelijk camerabeelden heeft van de omgeving, wordt u verzocht deze te delen via de aangegeven kanalen. Het slachtoffer, dat aanvankelijk behulpzaam wilde zijn, is nu slachtoffer van deze verontrustende overval.