Anonieme tip leidt politie naar 124.000 euro aan lachgas en verdacht poeder

Een anonieme tip heeft de politie geleid naar 124.000 euro aan lachgas in Nootdorp.

Na de tip ontdekten agenten maar liefst 3.758 lachgasflessen in een pand aan de Meesterstraat in Nootdorp. Op donderdag 10 augustus rond 19.45 uur betraden zij het gebouw. De lachgasflessen werden in beslag genomen, samen met enkele dozen met verdacht poeder.

De opslag van deze tanks in een woonwijk brengt levensgevaarlijke risico’s met zich mee en kan zelfs explosies veroorzaken. De geschatte straatwaarde van de aangetroffen tanks bedraagt ongeveer 124.000 euro. In het pand werden niet alleen duizenden lachgasflessen aangetroffen, maar ook zes dozen met wit poeder. Deze dozen zijn eveneens in beslag genomen. Op 26 juli werden al 1.200 lachgasflessen in beslag genomen in een ander pand in dezelfde straat. Of er verband bestaat tussen deze twee zaken maakt deel uit van het lopende onderzoek.

Vanaf 1 juli is de politie, samen met het Openbaar Ministerie, gestart met het opsporen en vervolgen van de handel, transport, productie en bezit van lachgas als drug. Vanaf 1 januari 2023 nam de politie al aangetroffen lachgas in beslag. Het gebruik van lachgas in het verkeer heeft de afgelopen jaren steeds vaker tot gevaarlijke situaties geleid. Er zijn meldingen van dodelijke slachtoffers en gewonden bij verkeersongevallen waarbij lachgas in het spel was.