© crime-nieuws.nl

Behulpzame man neergestoken na te hulp schieten vrouw gevallen van scooter

In Tilburg is een behulpzame man neergestoken toen hij een vrouw te hulp schoot die gevallen was van een scooter.

Het geweldsincident vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats. Het slachtoffer liep rond 02.15 uur met zijn hond over de Langendijk. Uit de richting van de Nijkerkstraat kwam een scooter met hoge snelheid aanrijden. Hierop zaten twee personen, een mannelijke bestuurder en een vrouwelijke passagier. De scooter nam vervolgens de bocht richting de Hindeloopenstraat. In deze bocht viel de vrouwelijke passagier van de scooter. De man liep direct met zijn hond richting de vrouw om hulp te verlenen.

De bestuurder van de scooter was daar kennelijk niet van gediend en trok direct een mes. Terwijl de voetganger zich probeerde te verdedigen, lukte het de scooterrijder toch om de man in zijn rug te steken. Vervolgens reden de twee weer weg. Het slachtoffer moest voor behandeling naar de Spoedeisende Hulp en deed aangifte bij de politie.

Opvallend is dat dezelfde nacht rond hetzelfde tijdstip de politie weer een melding ontving over een scooterrijder die iemand probeerde te steken toen een vrouwelijke passagier van het voertuig afviel. Dit keer was het op de Reeshofdijk. Hierbij raakte niemand gewond. Er is een onderzoek gaande en de politie is op zoek naar de scooterrijder.