© Instagram

Wapens, drugs, geld en geldtelmachines gepakt bij invallen in onderzoek naar grootschalige drugshandel

De politie heeft bij invallen in Zwijndrecht en Pijnacker wapens, drugs, geld en geldtelmachines aangetroffen en in beslag genomen.

De invallen zijn op 30 mei al gedaan maar nu pas bekendgemaakt. Het was naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Deze handel kwam aan het licht tijdens een eerder onderzoek. Drie woningen en een loods zijn doorzocht en daarbij zijn onder meer drugs, een bivakmuts, contant geld, geldtelmachines en wapens aangetroffen.

Bij de actie zijn twee mannen uit Zoetermeer zijn aangehouden voor grootschalige handel in verdovende middelen. Het gaat om een 33-jarige man die in een woning in Zoetermeer is aangehouden en een 35-jarige man die in een hotelkamer in Nieuwenkerk aan den IJssel is aangehouden.

Tijdens het onderzoek bleek één van de woningen niet te zijn opgenomen in het Kadaster en de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. De woning is gesloten en de twee personen die hier aanwezig waren, zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen van 51 en 21 jaar.

De vier verdachten zijn vorige week voorgeleid. De raadkamer van de rechtbank heeft besloten het voorarrest met 90 dagen te verlengen. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.