‘Behulpzame’ vrouw opgepakt voor stelen 100.000 euro van 104-jarige man uit Hilversum

De politie heeft een vrouw aangehouden die een 104-jarige man bestolen heeft van circa 100.000 euro.

De 104-jarige man uit Hilversum had sinds maart 2014 al zijn financiële zaken uitbesteed aan een vrouw die hij al ruime tijd kende. Deze vrouw had de volmacht over al zijn betaal- en spaarrekeningen. Toen er regelmatig aanmaningen binnenkwamen en de man ook na herhaalde verzoeken geen inzicht kreeg in zijn eigen bankafschriften, vertrouwde hij het niet meer en schakelde hulp in.

Hierdoor kreeg het slachtoffer inzicht in zijn financiële zaken en bleek er sprake te zijn van verduistering. Tussen maart 2014 en januari 2018 is bijna 80.000 euro van zijn geld gestolen. Daarnaast had hij zijn auto door de vrouw laten verkopen en daar nooit een cent van gezien. Het slachtoffer ontving ook maandelijks een AOW uitkering, maar ook deze inkomsten werden uitgegeven aan andere zaken zoals vakanties, schoonheidssalons en online winkels. In totaal werd ongeveer 100.000 euro van de man gestolen. Hierdoor is het slachtoffer in financiële problemen geraakt.

Het slachtoffer deed in oktober 2019 aangifte van diefstal en de recherche startte een onderzoek. De verdachte werd vandaag aangehouden en zij wordt verdacht van oplichting, verduistering en diefstal in een periode van vijf jaar. Het gaat om een 47-jarige vrouw uit Kortenhoef. Ook een 66-jarige man uit Kortenhoef werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De verdachten zitten vast en de recherche onderzoekt de zaak.