© Politie

Man met openstaande gevangenisstraf gepakt met smerige broek na vluchtpoging

De politie heeft in Nijkerk een man aangehouden die nog een openstaande gevangenisstraf uit moet zitten.

Agenten zagen maandagochtend rond 10.00 uur op een carpoolplaats een ontmoeting tussen twee personen die daar beide afzonderlijk waren aangekomen. De ene man stapte bij de andere in en de auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. Dit wekte de nieuwsgierigheid bij de agenten en ze reden er in een onopvallende auto achteraan met de intentie de auto een stopteken te geven en te controleren.

Nog voor de agenten een stopteken konden geven reed de bestuurder een doodlopende straat in Voorthuizen in en rende uit de auto. Toen de agenten bij de auto stopten kwam er een vrouw uit één van de huizen die vertelde dat net een man bij haar de tuin in kwam rennen en over de heggen was gesprongen. Hij leek wel op de vlucht, zei ze. De bijrijder had volgens eigen verklaring een zakelijke ontmoeting met de bestuurder en hij wist ook niet waarom die ineens op de vlucht ging.

Bij het onderzoek in de auto vonden de agenten in een tasje een rijbewijs en een paspoort. Volgens de politiesystemen werd de eigenaar van het paspoort nog gezocht om een straf van 254 dagen uit te zitten. De agenten hebben in de omgeving gezocht maar hebben de man niet meer aangetroffen.

Rond 12.00 uur kregen ze de melding dat een agent op de Appelsestraat in Nijkerk een man heeft aangesproken die aan het signalement voldoet. De man had een smerige broek aan waar gaten in zaten. De agenten van de Landelijke Eenheid zijn er onmiddellijk heengereden en hebben de bestuurder overgenomen en aangehouden. De 55-jarige man, Nederlandse nationaliteit, maar nu woonachtig in Duitsland is ingesloten en zal zijn straf nu uitzitten.