Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Bejaarde man (73) veroordeeld voor moord uit 1991 in Rotterdam

Een bejaarde Rotterdammer is veroordeeld tot 14 jaar cel voor een moord uit 1991.

Het gaat om de moord op Aziz Muhammad die in 1998 een schijnhuwelijk aan ging met de huisgenote van de veroordeelde 3-jarige man. De Pakistaan deed dit om een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen en op deze manier zijn vrouw en vijf kinderen, die waren achtergebleven, een beter leven te geven. Op 7 of 8 september 1991 werd het slachtoffer om het leven gebracht. Hij werd vastgebonden en in de achterban van zijn auto gelegd waar hij door een voorbijganger werd aangetroffen.

De vrouw met wie Muhammad een schijnhuwelijk had werd eerder opgepakt in deze zaak. Vanwege gebrek aan bewijs werd de vrouw weer vrijgelaten. Na DNA-onderzoek kwam vorig jaar de bejaarde Rotterdammer in beeld als mogelijke verdachte. De man werd aangehouden en is nu door de rechtbank schuldig bevonden.

Motief voor de moord was geld. ‘Op het leven van het slachtoffer waren twee levensverzekeringen van (rond de) 100.000 gulden afgesloten. Kort voor de dood van het slachtoffer heeft de verdachte een verzoek ingediend om hem enig begunstigde van een van deze levensverzekeringen te maken.’ Aldus een woordvoerder van de rechtbank.