Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Bekende Amerikaanse rapper aangehouden voor handel in meer dan 100 kilo crack, cocaïne en heroïne

Een bekende Amerikaanse rapper is aangehouden voor betrokkenheid bij de verkoop van zeker 100 kilo heroïne, cocaïne en crack.

Het gaat volgens een woordvoerder van de FBI om rapper Fetty Wap. De 30-jarige artiest stond op de planning om op te treden tijdens het Rolling Loud-muziekfestival maar kwam niet opdagen. Al snel werd bekend dat hij bij een grote actie tegen een criminele organisatie is aangehouden.

William Junior Maxwell, zoals de rapper officieel heet, wordt ervan verdacht samen met vijf anderen meer dan 100 kilo drugs te hebben verhandeld. De partijen cocaïne, heroïne en crack werden van de west- naar de oostkust van de Verenigde Staten vervoerd en doorverkocht. Het hoofdkwartier van de bende was Suffolk County op Long Island (New York).

Bij doorzoekingen op verschillende locaties werd ruim 1,5 miljoen cash, 16 kilo cocaïne, 2 kilo heroïne en fentanylpillen aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn er vuurwapens met munitie gevonden. Fetty Wap zit vast en riskeert een langdurige gevangenisstraf. Op 24 november moet hij voor de rechter verschijnen en dan zal meer bekend worden over de aanklacht.