© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Drugsbaas Alpo Martinez uit film ‘Paid in Full’ geliquideerd in New York

In New York is een drugsbaas waarin een film over werd gemaakt geliquideerd.

Het gaat om de 55-jarige Alberto ‘Alpo’ Martinez. Hij werd in de wijk Harlem meerdere keren beschoten terwijl achter het stuur zat van een Dodge Ram. De voormalige drugsbaas is vrijwel direct komen te overlijden. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de liquidatie.

Over zijn leven werd in 2002 de film ‘Paid in Full’ gemaakt en ook in verschillende nummers werd er gerapt over de drugscrimineel. Alpo Martinez was een grote speler in de cocaïnehandel in New York tot in Washington. Zijn organisatie zou vanaf de jaren ’80 betrokken zijn geweest bij de grootschalige handel in voornamelijk crack en cocaïne. De drugsbaas bekende uiteindelijk 14 liquidaties/moorden te hebben gepleegd en werd in 1990 een kroongetuige. Hij kreeg een nieuwe identiteit van de Amerikaanse overheid voor zijn medewerking.

Zijn vijanden zijn hem duidelijk na al die jaren niet vergeten en hebben drugsbaas Alpo Martinez geliquideerd. De politie wil nog niet officieel bevestigen dat het gaat de bekende crimineel. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang.