‘Belangrijkste heroïne drugsbaas van Europa’ uit Rotterdam aangehouden in Spanje

In Spanje is een drugsbende opgerold die grote partijen heroïne vanuit Nederland naar Spanje zou vervoeren. Het kopstuk zou één van de belangrijkste drugsbazen van Europa zijn.

Het onderzoek werd vorig jaar gestart na aanwijzingen dat bepaalde personen betrokken zouden zijn bij grootschalige handel in heroïne. Bij observaties werd de criminele organisatie in beeld gebracht. Het bleek dat de leden voornamelijk vanuit Madrid opereerden. Het kopstuk bleek een man uit Rotterdam te zijn. Volgens de Spaanse politie gaat het om één van de belangrijkste handelaren in heroïne in Europa.

Bij invallen en doorzoekingen zijn in totaal negen personen aangehouden en is 55 kilo heroïne aangetroffen en in beslag genomen. De hoofdverdachte werd in zijn auto bij een tankstation nabij de stad Toledo aangehouden. Hij zou speciaal naar Spanje zijn afgereisd vanwege een transactie en de coördinatie van een grote lading heroïne. De verdachten zitten vast en het onderzoek naar handel in heroïne wordt voortgezet.