Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Belg bekent na vondst in stukken gesneden moeder in drijvende koelkast moord

Een Belg die vastzit vanwege de vondst van zijn in stukken gesneden moeder heeft de moord bekend.

In de Franstalige provincie Luik is een gruwelijke zaak aan het licht gekomen waarbij een 35-jarige man zijn 74-jarige moeder heeft vermoord, in stukken heeft gesneden en de lichaamsdelen heeft gedumpt in een drijvende koelkast in een kanaal.

De verschrikkelijke gebeurtenis kwam aan het licht toen voorbijgangers de ledematen van de vrouw ontdekten in de drijvende koelkast. Na de vondst werd de verdachte opgepakt bij een hotel in Zaventem, waar hij van plan was om naar Zuid-Korea te vliegen.

Volgens Belgische media heeft de 35-jarige man inmiddels bekend dat hij zijn moeder heeft vermoord in haar appartement. Hij woonde bij haar sinds de coronacrisis, maar de situatie leidde regelmatig tot ruzies tussen hen beiden.

Op 10 juli zou de verdachte zijn moeder gewurgd hebben, waarna hij haar lichaam in stukken heeft gezaagd. Vervolgens verdeelde hij de lichaamsdelen over een koelkast en een plastic opbergbox. Een passant ontdekte de drijvende koelkast nadat hij een sterke geur had waargenomen, waarna de politie werd ingeschakeld. Later vonden ze ook de plastic bak met lichaamsdelen.

In zijn verklaring heeft de man toegegeven dat hij de moord in zijn eentje heeft gepleegd. Hij gaf aan dat hij nooit erkenning heeft gekregen van zijn moeder, iets wat al vanaf zijn kindertijd speelde.

De zaak heeft een diepe impact op de samenleving en roept vragen op over de complexiteit van menselijke relaties en de noodzaak van het erkennen van psychische problemen en emotionele behoeften. De autoriteiten zullen nu verder onderzoek doen naar de motieven achter deze gruwelijke daad en ervoor zorgen dat recht wordt gedaan aan het slachtoffer en haar nabestaanden.