De politie heeft na onderzoek een Belg aangehouden die ervan verdacht wordt een overval te hebben gepleegd op een gelddepot in Duitsland. Zijn DNA werd aangetroffen bij een poging overval in Nederland en via de Belgische autoriteiten kwam zijn identiteit naar voren. Dit meldt de politie.

Op 1 maart 2012 werd een gewapende overval gepleegd op een gelddepot in Duren, Duitsland. Daar sloegen meerdere daders toe middels explosieven en automatische vuurwapens. Nadat ze zich een weg naar binnen hadden geblazen maakten ze om en nabij de 2 miljoen euro en wat waardevolle goederen buit. Bij de overval raakte het gebouw beschadigd en raakten enkele medewerkers gewond.

Woensdag jongstleden, 4 september, is in Charleroi (B) een 39-jarige verdachte opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij die gewapende overval. In het onderzoek is samengewerkt tussen de Nederlandse, Belgische, Luxemburgse en Duitse opsporingsinstanties. De nu aangehouden verdachte bleek mogelijk betrokken te zijn geweest bij het voorbereiden van een overval op het gelddepot Brinks in Houten op 10 oktober 2012.

Op die dag werd door tenminste twee personen een gat geknipt in het hek en werden er camera’s geplaatst op twee waardetransportwagens. Deze waren bestemd om informatie te verzamelen voor een overval. Diezelfde dag vond in Houten tevens een carjacking plaats.

In Houten werd dus een DNA spoor aangetroffen van een nog onbekende man. Naar aanleiding van het onderzoek naar de identiteit van die persoon kwam de 39-jarige Belg, uit Charleroi, als mogelijke verdachte in beeld. Zijn DNA bleek overeen te komen met het DNA aangetroffen in Houten. Tevens bleek uit vergelijking tussen internationale DNA databases dat het DNA van de man ook in Duren was aangetroffen na de overval op 1 maart 2012.

Eerder dit jaar werd een andere man in Utrecht veroordeeld tot twee jaar celstraf voor het op 10 oktober 2012 voorbereiden van een overval op het Brinks filiaal in Houten. Deze man is eveneens afkomstig uit Charleroi. Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie