© crime-nieuws.nl

Beloning uitgeloofd in onderzoek ontvoering Marokkaanse-Nederlander in Marbella door Franse huurmoordenaars

De familie van een Marokkaanse-Nederlander die door een groep Franse huurmoordenaars in Marbella werd ontvoerd, heeft een beloning uitgeloofd.

Het slachtoffer is de Marokkaanse-Nederlander Jamal Bouaouiouich die in augustus 2020 met geweld werd ontvoerd. Het slachtoffer had net gegeten in een duur restaurant in Marbella toen hij rond 22.00 uur door meerdere gewapende mannen werd benaderd en bedreigd. Onder dreiging van vuurwapens werd het slachtoffer meegenomen. Een groep Franse huurmoordenaars zou de ontvoering hebben uitgevoerd.

De verdachten zijn in beeld gekomen tijdens een onderzoek naar drugshandel. Een Mercedes A-Klasse werd afgeluisterd en daarin werd gesproken over de ontvoering van een persoon die reed in Mercedes Mansory. Dat is dezelfde auto als waarin de ontvoerde Nederlander reed. De gesprekken zouden ongeveer twee weken voor de ontvoering van Jamal zijn gemaakt.

De politie heeft uiteindelijk twee verdachten aangehouden in verband met één van de uitgevoerde moorden aan de Costa del Sol. Voor de ontvoering is nog niemand officieel aangehouden. Ook is het onbekend of de Nederlander nog leeft of inmiddels mogelijk om het leven is gebracht door de daders. Wat de reden voor de ontvoering is, is nooit bekend geworden aangezien er geen eisen zijn gesteld.

De familie van de spoorloos verdwenen Nederlander heeft nu besloten om een beloning uit te loven aan iedereen die informatie heeft over de verblijfplaats of andere details van de ontvoering. Dit zou zijn besloten omdat de Nationale Politie te weinig doet, naar mening van de familie, in het onderzoek en het vinden van de ontvoerde Jamal.