© crime-nieuws.nl

Satudarah-baas niet langer vervolgd voor kweken wiet en deelname criminele organisatie

De voormalige leider van de Europese chapters van motorclub Satudarah wordt niet langer vervolgd inzake het kweken van wiet.

Dat meldt het Brabants Dagblad. De 56-jarige Guus Pronk uit Tilburg werd in oktober 2017 bij een actie van de politie aangehouden met vier medeverdachten in verband met het kweken van wiet. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) stond Pronk aan het hoofd van een criminele organisatie die zich bezighield met het runnen van wietkwekerijen.

Na vier jaar heeft het OM nu besloten om de zaak tegen de voormalige Satudarah-baas te seponeren. Tegen twee medeverdachten is de zaak ook geseponeerd. Twee andere verdachten worden wel vervolgd door het Openbaar Ministerie. Of het daadwerkelijk tot een zaak komt of tot een schikking is vooralsnog niet te zeggen.

In een andere rechtszaak werden vorige week vier kopstukken van, de inmiddels verboden, motorclub Satudarah veroordeeld tot gevangenisstraffen. De verdachten kregen tot vijf jaar gevangenisstraf van de rechtbank in Zwolle. De veroordelingen zijn voor onder meer deelname aan een criminele organisatie, afpersing en witwassen.