Benaouf A. blijft vastzitten op verdenking van het regisseren van de liquidatie op Najib Bouhbouh tot aan de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in november. Benaouf zit intussen al ruim anderhalf jaar in voorarrest. Een verzoek van zijn advocaat Sander Janssen tot beëindiging van het voorarrest is woensdag door de rechtbank in Amsterdam afgewezen.

Bouhbouh werd op 18 oktober 2012 voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen geliquideerd door twee schutters. Justitie verdenkt Benaouf ervan de gehele liquidatie te hebben geregisseerd en er nauw betrokken te zijn geweest. De schutters zouden de 36-jarige Marchano P. en de inmiddels geliquideerde Rida Bennajem zijn. Of dit ook zo is zal natuurlijk eerst bewezen moeten worden. Volgens justitie is het onderzoek naar de liquidatie bijna afgerond. Omdat de betrokkenen in de zaak bijna allemaal uit Amsterdam komen heeft de Belgische justitie de zaak overgedragen aan de Nederlandse collega’s.

Tijdens de wildwest taferelen op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt werden enkele inzittenden van een Range Rover met Franse kenteken hevig onder vuur genomen door meerdere schutters. Bij de heftige schietpartij werden Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf op koelbloedige wijze geliquideerd. Eindhovenaar Benaouf A. zat ook in de Range Rover en wist wonder boven wonder te ontkomen aan zijn belagers. Dit lukte hem door tussen twee woonboten in het water te springen.

Op 22 februari 2013 wordt de Eindhovenaar aangehouden in Rotterdam. Benaouf was met twee vrienden toen hij staande werd gehouden. ‘Ben’ en zijn vrienden reden rond in een BMW met Belgisch kenteken en werden staande gehouden omdat hun auto dubbel geparkeerd stond en surveillerende agenten een pak biljetten uit de armleuning zagen steken. Daarop observeerden ze het voertuig totdat ‘Ben’ en zijn vrienden terugkwamen.

Bij fouillering werd € 1.000,- aangetroffen bij ‘Ben’. In de auto lag nog € 4.000,-  en twee vuurwapens, een Glock en een Taurus. Tevens bleek ‘Ben’ een vals Belgisch paspoort bij zich te hebben. Tijdens verhoren verklaarde hij gewapend te zijn omdat hij het doelwit was/is van de schutters die op 29 december 2012 Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf liquideerden.

Op vrijdag 7 juni werd Benaouf door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een jaar celstraf voor vuurwapenbezit, valse identiteitspapieren en witwassen. In juni 2013 is hij tijdens het uitzitten van zijn jaar celstraf in zijn cel aangehouden voor zijn vermeende betrokkenheid bij de liquidatie van Najib Bouhbouh.