Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Bende opgerold in Spanje die opereerde en drugs verkocht met cannabis social club als dekmantel

De Spaanse politie heeft een bende opgerold die opereerde en drugs verkocht met een cannabis social club als dekmantel.

Een vermeend cannabisclubnetwerk in Benidorm, Spanje, is opgerold door de politie, die ontdekte dat de organisatie zich achter het mom van een legale cannabisclub schuilhield. In werkelijkheid exploiteerde de groep zes verkooppunten en hield zich bezig met drugshandel.

Na een uitgebreid onderzoek hebben de politieagenten maar liefst 22 kg marihuana in toppen, bijna 5 kg hasj en 174 reeds gemaakte joints in beslag genomen. De operatie resulteerde in de arrestatie van 11 verdachten die betrokken waren bij het illegale cannabisnetwerk.

Onder de façade van een cannabisclub opereerde de groep in werkelijkheid als een illegaal netwerk van verkooppunten en drugshandel. De politie ontdekte dat de club ongeveer zes verschillende verkooppunten beheerde, waar zowel marihuana als hasj werden verhandeld.

De grootschalige operatie resulteerde in de arrestatie van 11 personen die betrokken waren bij het netwerk. De politieagenten deden invallen op verschillende locaties en namen aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen in beslag. Naast de 22 kg marihuana en bijna 5 kg hasj, werden ook 174 joints gevonden.