Drugslab ontdekt na melding van onwel geworden mannen in Amsterdam

De politie heeft vandaag een vermoedelijk drugslab aangetroffen op de Pieter Calandlaan in Amsterdam, nadat er een melding was binnengekomen van twee mannen die onwel waren geworden. Uit veiligheidsoverwegingen zijn verschillende omliggende woningen ontruimd.

In de loop van de dag kwam er melding binnen van twee mannen die onwel waren geworden op de Pieter Calandlaan. De politie snelde ter plaatse en ontdekte al snel een situatie die wees op de mogelijke aanwezigheid van een drugslab. Het gebied werd afgezet en specialisten werden ingeschakeld om het pand te onderzoeken.

De vermoedelijke drugslab werd aangetroffen in een woning op de Pieter Calandlaan. De politie heeft voor de veiligheid besloten om nabijgelegen woningen te ontruimen. Het onderzoek is nog in volle gang en de autoriteiten werken nauw samen om de situatie te analyseren en eventuele risico’s te minimaliseren.

Het is nog niet duidelijk om wat voor soort drugs het gaat en hoe gevaarlijk de situatie precies is. De politie zal verder onderzoek doen om de aard van het drugslab vast te stellen en eventuele verdachten op te sporen. Ondertussen worden bewoners en omwonenden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en verdere stappen die genomen zullen worden om de veiligheid te waarborgen.