In Amsterdam is een diefstal van een duur horloge voorkomen nadat buurtbewoners spullen gooiden naar de daders die gewapend waren met een pistool en pepperspray.

Het slachtoffer, een 32-jarige man, reed zondagnacht rond 3.25 uur in een rode Citroen C1 en parkeerde deze op de Hoofdweg. De man was vermoedelijk vanaf de A10 gevolgd door een witte scooter of motorscooter met twee personen.

Toen hij zijn auto eenmaal had geparkeerd kwamen twee personen op hem afgerend, Eén van de mannen bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste het horloge. Omdat het niet direct van zijn pols afging ontstond er een worsteling.

Buurtbewoners reageerden op het lawaai en deden ramen open en gooiden met spullen naar de straatrovers. Hierop renden de daders weg en sloegen ze met de scooter zonder buit op de vlucht. De witte scooter was voorzien rode stickers in de vorm van vlammen.

Het slachtoffer raakte lichtgewond door de klappen, die hij tijdens de worsteling kreeg en had last van branderige ogen omdat één van de straatrovers met pepperspray heeft gespoten. De politie onderzoekt de zaak.