‘Kopstoot politieagent was reflex vanwege pijn volgens militair Marco Kroon’

Marco Kroon heeft tijdens zijn rechtszaak gezegd dat het niet zijn bedoeling was om een agent een kopstoot te geven maar dat het ging om een ‘reflex’.

Dat bleek tijdens zitting bij de militaire kamer meldt Nu.nl op hun website. Op 3 maart werd Kroon door agenten aangesproken vanwege wildplassen. Vervolgens zou hij zich hebben misdragen door met zijn geslachtsdeel te zwaaien en een agent een kopstoot te geven.

De militair ontkent de beschuldigingen en zegt dat hij vanwege prostaatproblemen moest plassen. Hij wilde dit doen in een kroeg maar werd geweigerd. Nadat hij betrapt was zou hij volgens de politie met zijn geslachtsdeel hebben gezwaaid en een middelvinger hebben opgestoken naar de politie. Dit ontkent Kroon.

Na de actie werd de militair geboeid en tegen een hek gezet. Op dat moment zou hij pijn hebben ervaren en in een reflex schoot hij naar eigen zeggen met zijn hoofd naar achteren. Van een kopstoot was volgens Kroon geen sprake. Het OM heeft nu 10 uur werkstraf geëist tegen de militair.