De politie in België heeft vier oudere bankrovers aangehouden nèt voor ze wilden toeslaan bij een bank in de Brusselse gemeente Elsene. Eén van de mannen was recent vrijgelaten na een detentie van 20 jaar voor een overval op een geldtransport.

Agenten stelden een onderzoek in naar de vier mannen tussen de 52 en 64 jaar oud na een tip. De bankrovers werden geobserveerd tijdens hun voorbereidingen en zijn uiteindelijk opgepakt net voor ze naar binnen wilden gaan om de bank te beroven.

De overval was zeer goed voorbereid en de daders hielden met meerdere dingen rekening. Tijdens de arrestatie werden twee gestolen auto’s een granaat, een ontsteker voor explosieven, munitie, kogelwerende vesten, politie-uniformen en tie-wraps aangetroffen.

Een derde verdachte stond klaar bij een hoogspanningshuisje om op het juiste moment de stroom van het bankfiliaal uit te schakelen. De vierde man stond op de uitkijk. De aangehouden bankrovers zijn Djurica Djordjevic (64) alias ‘Duckie’, Koenraad Spitaels (61), David Marloye (52) en Abderafid B.O. (54).