De politie en justitie houden er rekening mee dat de gezochte Mocro Maffia kopstukken die sinds enige tijd op de Nationale Opsporingslijst staan, mogelijk hun uiterlijk hebben veranderd middels plastische chirurgie.

Dat meldt het AD op basis van bronnen binnen justitie en politie. Blijkbaar willen de autoriteiten de gezochte Ridouan T. en zijn vermeende rechterhand Saïd R. in het nieuws houden en worden er regelmatig tips en informatie gegeven aan verschillende media. Zo ook het bericht in de NOS dat de geliquideerde Schiedammer in Barcelona op een dodenlijst zou staan die gelinkt wordt aan de kopstukken. De familie van de doodgeschoten man ontkennen dit en weten niet waar justitie en politie deze informatie vandaan halen.

Het bericht dat Ridouan T. en Saïd R. mogelijk hun uiterlijk hebben veranderd voegt in feite helemaal niets toe en is niet eens bevestigd. Justitie zegt zelf dat ze ernstig rekening houden met zo’n scenario. Ze weten het dus niet zeker maar lekken de informatie ondertussen wel naar verschillende media. Dat iemand op de vlucht mogelijk zijn uiterlijk veranderd is niets bijzonders en te verwachten.

Verder wordt er gemeld dat er geld wordt gestoken in luxueuze auto’s die behangen zijn met diamanten. Wat voor auto’s hiermee bedoeld worden is een groot raadsel. Hoezo zou je überhaupt daarin investeren om geld wit te wassen terwijl je ook gewoon diamanten kan kopen zonder auto. Wij hebben in ieder geval nog nooit gehoord van auto’s behangen met diamanten. Het lijkt erop dat justitie en politie informatie uit tapgesprekken en geruchten/roddels uit het milieu delen met media om de kopstukken in het nieuws te houden.

Dit soort dingen gaan een eigen leven leiden zoals verhaaltjes dat er auto’s worden gekocht behangen met diamanten en andere sterke verhalen rondom de vermeende Mocro Maffia kopstukken. Dat er veel geld omgaat in cocaïnehandel is een feit maar wat er precies wordt gekocht en door wie weet niemand behalve als je de verdachten zelf persoonlijk van zéér dichtbij kent. Alle andere verhalen zijn roddels, geruchten en sterke verhalen van derden die wat dingen hier en daar hebben vernomen.