Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Beruchte Belgische crimineel verdacht van overval op gelddepot Brink’s in Best

De politie heeft 5 jaar na dato een verdachte in beeld voor een overval op een gelddepot van Brink’s in Best. Het zou gaan om een beruchte Belgische crimineel.

Volgens het AD verdenkt de politie de 46-jarige Dogan S. van betrokkenheid bij de gewelddadige overval in Best. De man zit momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uit in Luxemburg voor een soortgelijke overval. Daar sloegen de overvallers toe bij het hoofdkantoor van G4S.

De overval in Luxemburg was twee weken na de Brink’s overval op 20 maart 2013 in Best. Bij de overval in Nederland werd rond de 150.000 euro buitgemaakt. De daders schoten op hun vlucht met automatische vuurwapens op de politie. Ook bij de overval in Luxemburg werd er geschoten op de politie.

De daders wisten na de heftige schietpartij te ontsnappen. Na recherchewerk werden vier mannen in België getraceerd die mogelijk te maken hebben met de overval. Eén van hen is de beruchte Dogan S. die twee maanden geleden in zijn cel hoorde dat hij officieel in staat van beschuldiging is gesteld inzake de overval op Brink’s in Best.