© Politie

Undercover lokagent doet zich voor als pakketbezorger en pakt overvallers in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft na een reeks overvallen op maaltijd- en pakketbezorgers een lokagent ingezet. Dit heeft resultaat gehad want er zijn aanhoudingen verricht.

‘Betrokken rechercheurs kwamen er door informatie, uit een lopend onderzoek, achter dat er voor die middag een discutabele bestelling was geplaatst bij een vervoersbedrijf,’ vertelt Johan, chef bij het RTO. ‘Na overleg met een officier, werd er in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie, het vervoersbedrijf en diverse afdelingen binnen de eenheid Rotterdam een gerichte actie voorbereid. We verwisselden de chauffeur van het vervoersbedrijf met een van onze rechercheurs als bezorger.’

De undercover koerier werd in de Spiekmanstraat in Rotterdam-Feijenoord aangesproken door één van de verdachten. ‘Op het moment dat het pakketje uit zijn handen werd getrokken kwamen andere agenten in actie. Ze hebben de andere twee tieners op verschillende plaatsen in de wijk opgepakt’, aldus de politie.

Na de aanhoudingen heeft de politie drie woningen doorzocht en wat zakjes met drugs in beslag genomen. De verdachten zijn vorige week vrijdag al aangehouden en gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het drietal blijft voorlopig vastzitten.