Beruchte crimineel en vermeend topman handel blokken cocaïne ‘Bolle’ Jos Leijdekkers op Nationale Opsporingslijst

De voortvluchtige beruchte crimineel ‘Bolle’ Jos Leijdekkers is op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

De 30-jarige ‘Bolle’ Jos wordt al geruime tijd gezocht door politie en justitie. Nu is de verdachte op de Nationale Opsporingslijst van meest gezochte criminelen van Nederland geplaatst. Er is een beloning van 75.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding.

Bolle Jos uit Breda wordt door de opsporingsdiensten gezien als een van de hoofdrolspelers in de grootschalige smokkel en handel in blokken cocaïne in Nederland en België. Daarnaast wordt Leijdekkers ook verdacht van het witwassen van crimineel verdiend vermogen en betrokkenheid bij zwaar geweld, waaronder de verdwijning van ‘Tante’ Naima Jillal.

Foto’s van het vermoedelijk gemartelde lichaam van de spoorloos verdwenen Naima Jillal werden aangetroffen op een telefoon die in beslag is genomen bij de aanhouding van Ridouan Taghi in Dubai. De vrouw verdween op 20 oktober 2019 nadat zij in Amsterdam in een auto stapte. In onderschepte pgp-berichten komt volgens de politie naar voren dat Leijdekkers een rol speelde bij en zelfs verantwoordelijk is voor de verdwijning van Jillal. Afgaande op de foto’s die rondgingen in het criminele milieu gaat de recherche er vanuit dat de verdwenen Amsterdamse inmiddels niet meer in leven is.

In het omvangrijke onderzoek door de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid zijn strafdossiers samengesteld over de betrokkenheid van Leijdekkers bij de invoer van grote partijen cocaïne via de havens van Rotterdam en Antwerpen. In een van de zaken is sprake van het dreigen met en het gebruik van geweld. Verder zou uit de onderschepte Sky ECC-berichten blijken dat Bolle Jos betrokken zou zijn bij het witwassen van tientallen miljoenen euro’s en honderden kilo’s goud.

Leijdekkers, bekend onder de bijnaam Bolle Jos, heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij verblijft vermoedelijk al langere tijd niet meer in Nederland. Tot voor kort bestond het vermoeden dat hij in Turkije verblijft en er waren berichten dat hij mogelijk in Dubai zou zitten. Het onderzoek heeft volgens een woordvoerder echter nog geen zicht gegeven op zijn verblijfplaats.

De gezochte ‘Bolle’ Jos uit Breda. ©️ Politie