James ‘Whitey’ Bulger is in Boston de stad waar hij ooit dood en verderf zaaide door een jury schuldig bevonden aan onder meer elf moorden, drugshandel, afpersing en witwassen. Op 13 november zal zijn strafmaat bepaald worden en zal de bejaarde ‘Whitey’ weten wat zijn lot is.

James ‘Whitey’ Bulger was een beruchte crimineel in Boston en omstreken. Hij stond aan het hoofd van de Winter Hill Gang en was tevens informant voor de FBI. Ook is later bekend geworden dat hij veel informatie had gekregen van zijn contact in de FBI. Zodoende kon hij in 1994 ook net op tijd ontsnappen toen hij getipt werd dat er een aanklacht tegen hem werd opgesteld.

Sindsdien was hij voortvluchtig en gold als één van de meest gezochte criminelen in de Verenigde Staten. In 2011 werd hij opgespoord en gearresteerd. Hij werd in de woning van zijn vriendin in Santa Monica, Californië, aangetroffen. Op zijn hoofd stond destijds een bedrag van 2 miljoen dollar. Het is niet bekend of deze ook is uitgekeerd.

Volgens de aanklagers is Bulger een koelbloedige en meedogenloze moordenaar, die er niet voor terugdeinst om mensen die hij als een bedreiging ziet te liquideren. Zelfs onschuldige mensen die zich toevallig op het verkeerde moment op het verkeerde plaats bevonden, waren volgens het OM niet veilig.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl