250 kilo coke onderschept

Dinsdag 6 augustus heeft de Douane in Rotterdam een partij cocaïne en een aanzienlijk bedrag aan contanten ontdekt bij doorzoeking van een schip afkomstig uit Zuid-Amerika. In totaal werd er ruim 250 kilogram coke onderschept.

Vorige week dinsdag werd het schip afkomstig uit Zuid-Amerika onderworpen aan een grondige controle door de visitatieploeg van Douane Rotterdam Haven. Tijdens die controle werden in een ruimte onderdeks tussen twee ruimen 9 grote balen aangetroffen. Nader onderzoek wees uit dat er coke in verpakt zat. In totaal zo’n 250 kilogram.

Bij controle van de bemanningsleden werd ook nog eens een aanzienlijk geldbedrag gevonden. In totaal hadden ze ruim 110.000 euro aan contanten bij zich. Het gaat om zeven Filipijnse mannen in de leeftijd van 20 tot 42 jaar oud. Allen zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel en/of witwassen.

Maandag 12 augustus zijn de heren voorgeleid aan een rechter-commissaris die ze voor 14 dagen in bewaring heeft gesteld. De coke en het geld zijn in beslag genomen. De cocaïne is na weging en afname van verscheidene monsters vernietigd.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: OM