De beruchte Franse gangster Redoine Faïd die op spectaculaire wijze met een helikopter wist te ontsnappen, is aangehouden.

Op 1 juli van dit jaar ontsnapte de 46-jarige crimineel uit een zwaarbewaakte gevangenis. Met een helikopter werd Faïd opgehaald en is toen spoorloos verdwenen. De spectaculaire ontsnapping bleek goed georganiseerd. Na ongeveer drie maanden in vrijheid zit de crimineel weer vast. Agenten hebben de gangster getraceerd en aangetroffen in een appartement ten noorden van Parijs in de plaats Creil. Drie andere personen die met hem waren zijn ook aangehouden.

In 2013 wist Faïd ook al op spectaculaire wijze te ontsnappen. Toen heeft hij maar liefst vijf deuren opgeblazen voor hij kon vluchten. Al na ongeveer anderhalve maand werd de beruchte overvaller opgespoord en aangehouden.

PS hieronder drie video’s toegevoegd omtrent de ontsnapping en aanhouding. De eerste video is een nieuws item inzake de aanhouding van Redoine Faïd en de andere twee video’s zijn van de spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis.