De beruchte Mexicaanse huurmoordenaar van het Sinaloa-kartel, ‘Chino Antrax’, is door een Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf en een miljoen dollar boete.

Jose Rodrigo Arechiga Gamboa alias Chino Antrax werd in december 2013 aangehouden op luchthaven Schiphol. De man bleek te worden gezocht door de Amerikaanse autoriteiten en reisde met valse papieren. Na onderzoek bleek het te gaan om de beruchte huurmoordenaar Chino Antrax.

De huurmoordenaar werd bekend op social media waar hij foto’s postte waarin zijn gezicht werd geblurred. Chino Antrax poseerde bij dure auto’s zoals Ferrari’s met zware vuurwapens en dure merkkleding en horloges. Hiermee genereerde de verdachte een grote hoeveelheid volgers.

Gamboa was al langer in het vizier van onder meer de Amerikaanse autoriteiten toen hij aangehouden werd op Schiphol. Na jaren in detentie besloot hij een deal te sluiten met de Amerikanen. Een federaal gerechtshof heeft Chino Antrax nu veroordeeld tot 7 jaar cel.

Met de tijd die hij al vast heeft gezeten komt Chino Antrax naar verwachting binnenkort al vrij. Hij vertelde de rechters zich te schamen voor zijn gedrag en zou graag een ander levenspad in willen slaan. Na zijn vrijlating wil de beruchte huurmoordenaar Chino Antrax huizen gaan opknappen en doorverkopen.