Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Beruchte Marokkaanse drugsbaron gepakt in villa in Tanger na 14 jaar op de vlucht

In het noorden van Marokko is een drugsbaron na 14 jaar op de vlucht aangehouden door de politie. De man werd gepakt in een villa in Tanger.

De drugsbaas is een bekende persoonlijkheid in de noordelijke regio bij Tetouan, Tanger en het dorpje Fnideq. De man werd al sinds 2003 gezocht door de Marokkaanse autoriteiten maar wist al die tijd uit handen te blijven van de politie.

Eind november was het al bijna raak toen agenten een inval deden op een trouwfeest van één van de dochters van de gezochte verdachte. De politie dacht dat de man aanwezig was en viel met veel man binnen maar troffen niemand aan. Naar verluidt is de drugsbaas nèt voor de inval verdwenen nadat hij hierover getipt werd.

Volgens Marokkaanse media leverde het onderzoek op de trouwfeest uiteindelijk wel wat op. De twee vrouwen van de drugsbaas werden verhoord en vervolgens geobserveerd door de politie. Eén van de twee vrouwen belde haar man op en de politie luisterde het telefoontje af.

Via het onderschepte telefoontje werd de verblijfplaats van de voortvluchtige crimineel getraceerd. Dit bleek een villa in Tanger te zijn waarop de politie direct een inval deed. De drugsbaas werd inderdaad aangetroffen en is aangehouden.