De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Politie beschikt over volledige DNA-profiel van huurmoordenaar liquidatie met AK-47 in Amsterdam

De politie blijkt te beschikken over het volledige DNA-profiel van de schutter van een onopgeloste liquidatie in Amsterdam.

Dat meldt Het Parool. Volgens de krant is er celmateriaal gevonden op de punt van een kogel die op de schutter werd afgevuurd toen hij op zoek was naar zijn doelwit in een shishalounge. Eén van de bezoekers trok een vuurwapen en opende het vuur waarop de gewapende man die voor de deur de wacht hield werd geraakt.

Na de schietpartij sloegen de twee huurmoordenaars met integraalhelmen op, op de vlucht. Precies op het moment dat ze willen vertrekken stopt Youssef El Kahtaoui zijn auto en stapt uit om te kijken wat er aan de hand is. Eén van de huurmoordenaars opende daarop het vuur met een kalasjnikov. El Kahtaoui wordt geraakt en is op slag dood. Inzittende van een voorbijrijdende tram komen met de schrik vrij.

In eerste instantie hield de politie er rekening mee dat El Kahtaoui mogelijk het doelwit was van de schutters. Na onderzoek blijkt dit niet zo te zijn en het slachtoffer heeft niets te maken de Mocro Maffia of een conflict in het zware criminele milieu. Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.