De beruchte seriemoordenaar Charles Manson is op 83-jarige leeftijd overleden.

De seriemoordenaar werd afgelopen donderdag opgenomen in het ziekenhuis. Wat hij precies mankeerde is niet bekendgemaakt. Een aantal maanden geleden, in januari, moest Manson ook al naar het ziekenhuis vanwege een dringend medisch probleem.

Charles Manson was de sekteleider van de zogeheten ‘Manson Family’ en werd bekend en berucht vanwege de veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanzetten daartoe, in wat bekend is geworden als de zaak Tate/La Bianca die in 1969 veel aandacht trok.

De uiterst gewelddadige moord op actrice Sharon Tate, de vrouw van regisseur Roman Polanski, in 1969 door de leden van de ‘Manson Family’ bracht de Verenigde Staten in shock. De actrice was op het moment van de moord acht maanden zwanger.

Naast Tate werden ook vier aanwezige vrienden van de vrouw om het leven gebracht. De moorden werden uitgevoerd door drie vrouwelijke sekteleden en een mannelijk lid van de ‘Manson Family’. De seriemoordenaar was zelf niet aanwezig bij de gruwelijke moorden.