Een stel verdachten van inbraak heeft in Rotterdam agenten in burger gevraagd om te helpen met het duwen van hun vluchtauto die weigerde te starten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie melding van inbraken in schuurtjes aan de Kouterstraat. Agenten in burger waren toevallig in de wijk aanwezig en werden door het gezochte viertal aangesproken toen hun vluchtauto niet bleek te starten. Drie van hen werden na een korte achtervolging aangehouden.

Vanwege recente inbraken reden agenten die nacht extra door de wijk. Zij waren in burger gekleed en dus niet zichtbaar als politie. En met succes, want tijdens het posten viel er een melding van een inbraak. De melder had de politie gebeld nadat hij vier man schuurtjes zag openbreken. Een van de agenten liep daarop in de richting van de auto en kwam daar de vier inbrekers tegen. Nietsvermoedend spraken ze hem aan en vroegen hem of hij de auto wilde aanduwen. Dit deed hij niet, maar hield er wel drie aan tijdens een korte achtervolging door de wijk.

Agenten zagen in de brandgang dat er bij meerdere schuurtjes was geprobeerd in te breken. De drie Rotterdammers, twee van 17 en een van 18 jaar, zijn aangehouden maar inmiddels weer vrijgelaten.