Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Bestelbus vol met oogst wietkwekerij klemgereden door politie

De politie in Voorburg heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging drie mannen aangehouden. In een bestelbus werd de oogst van een wietkwekerij aangetroffen en in beslag genomen.

Een getuige zag rond 04.30 uur hoe mannen bij een portiekwoning in de Van Heurnstraat een bestelbus aan het inladen waren. De politie kwam snel ter plaatse en agenten gingen achter de bestelbus aan die inmiddels was vertrokken.

Op de Laan van Nieuw Oost-Indië kreeg de bestuurder een stopteken en daar leek hij in eerste instantie gehoor aan te geven. Toen agenten richting het voertuig liepen sloeg de bestuurder met hoge snelheid op de vlucht. De bestelbus reed over de Schenkkade en stopte vervolgens kort ter hoogte van de Carolina van Nassaustraat.

Daar sprong een man uit de auto die er vervolgens rennend vandoor ging. De bestuurder van de bestelbus ging er daarna weer met hoge snelheid vandoor. Agenten wisten in de Carolina van Nassaustraat de vluchtende bijrijder aan te houden. Het gaat om een 33-jarige man uit Den Haag.

De bestelbus reed met hoge snelheid richting Rijswijk. Tijdens de achtervolging roken achtervolgende agenten een sterke wietlucht. Uiteindelijk werd de bestelbus op de Nassaukade in Rijswijk klemgereden. De bestuurder, een 27-jarige Hagenaar, is vervolgens aangehouden.

In de Van Heurnstraat waar de mannen iets aan het inladen waren in de bestelbus werd na onderzoek van de politie een wietkwekerij ontdekt. In een portiekwoning werd een in werking zijnde kwekerij met 500 planten aangetroffen. Een groot deel was kort daarvoor geknipt en in de bestelbus geladen.

Een man die de portiekwoning verliet toen de politie arriveerde is ook aangehouden. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats probeerde nog te vluchten maar werd al snel in de kraag gevat. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De wietkwekerij is ontmanteld en de oogst wordt vernietigd.