© crime-nieuws.nl

Bestuurder crasht in sloot bij wilde achtervolging na melding ‘ballon lachgas achter het stuur’

De politie heeft na een melding van een man achter het stuur met een ballon lachgas in Hoofddorp, een aanhouding verricht na een wilde achtervolging.

Bij de politie kwam woensdag rond 17.30 uur melding binnen over een bestuurder die zou rondrijden met een lachgasballon in zijn mond. Volgens de melder zou hij richting het centrum van Hoofddorp rijden. Meerdere agenten kijken uit naar het voertuig maar deze wordt niet direct gezien. Als er even later nog een melding binnenkomt, ziet de politie het voertuig rijden.

Na het negeren van het stopteken start de achtervolging bij de Burgermeester Pabstlaan. De bestuurder van de personenauto vertoont gevaarlijk rijgedrag en probeert te ontkomen. Hierbij reed de man onder meer meerdere keren door rood. Doordat de bestuurder niet alleen voor zichzelf maar ook voor de omgeving gevaar vormt, besluiten de agenten de achtervolging te staken.

Even later wordt het voertuig weer gezien op de A4 en wordt de achtervolging opnieuw ingezet. De auto komt, na een aanrijding met een politiebusje, uiteindelijk in de sloot terecht. Een agent springt in het water en haalt de 19-jarige man uit het voertuig. Na een medische controle in het ziekenhuis is de verdachte voor verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De personenauto en het politiebusje zijn weggesleept.