Bestuurder lurkend aan ballon met lachgas rijdt nietsvermoedend langs politieagenten

De politie heeft op de A28 een bestuurder gepakt die lurkend aan een ballon met lachgas rondreed.

Op de A28 richting Zwolle is gisteren een automobilist betrapt terwijl hij rijdend lachgas gebruikte. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de politie via Instagram. Nadat de agenten een melding hadden ontvangen, kwamen zij snel in actie. Ze positioneerden zich strategisch en na een paar minuten zagen ze het bewuste voertuig voorbij komen. De bestuurder was tijdens het rijden druk bezig met het inhaleren van lachgas uit ballonnetjes en kon geen rechte lijn houden.

De politie besloot de bestuurder staande te houden en bij controle van het voertuig troffen ze twee cilinders met lachgas aan, zonder de benodigde documentatie. Daarnaast waren de cilinders niet op de juiste manier gestuwd, was er onvoldoende ventilatie en was er geen brandblusser aanwezig.

Als gevolg van zijn roekeloze gedrag werd het rijbewijs van de bestuurder ter plekke ingevorderd en kreeg hij ook nog eens twee proces-verbalen. Eén voor rijden onder invloed en één voor het transporteren van gevaarlijke stoffen over de weg. Een zware straf voor een gevaarlijke en onverantwoorde actie. Het is belangrijk om te beseffen dat het gebruik van lachgas achter het stuur niet alleen levensgevaarlijk is voor de bestuurder zelf, maar ook voor andere weggebruikers.