Foto ter illustratie. © Pexels

Uithaler partijen drugs zwaargewond na val van grote hoogte uit container haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven is een uithaler zwaargewond geraakt na een val uit een container.

Op de Maasvlakte heeft zich gisteravond een tragisch incident voorgedaan waarbij een man zwaargewond raakte. De man werd aangetroffen op een terminal en het vermoeden bestaat dat hij van grote hoogte uit een container is gevallen. Bij nader onderzoek door de Douane en politie werden nog twee andere personen aangetroffen die vermoedelijk ook als uithaler werkten.

De toestand van de zwaargewonde verdachte was zeer kritiek en daarom werd er in samenwerking met de verkeerspolitie van Rotterdam een spoedtransport op touw gezet richting het ziekenhuis. De mannen, beiden 19 en 24 jaar oud, zijn direct na hun aanhouding overgedragen aan de recherche voor verder onderzoek.

Later in de nacht zijn op een andere terminal op de Maasvlakte nog eens drie uithalers aangehouden. Dit laat zien dat het probleem van illegale praktijken op de terminals helaas nog altijd actueel is.

Het is belangrijk om te benadrukken dat uithalers niet alleen hun vrijheid riskeren door deze gevaarlijke activiteiten te ondernemen, maar ook hun leven. Zij begeven zich immers op wegen en sporen waar zwaar materieel containers verplaatst en opgetild wordt.

De politie roept daarom iedereen op om alert te zijn op verdachte activiteiten in de buurt van de terminals en om geen risico’s te nemen door illegale praktijken uit te voeren. Zo kunnen we gezamenlijk zorgen voor een veiligere werkomgeving voor alle betrokken partijen.