Bestuurder met ballon in auto blijkt nog openstaande gevangenisstraf te hebben en zit nu vast

De politie heeft op de A4 bij Hoofddorp een bestuurder met een ballon aan zijn mond aangehouden omdat hij nog een openstaande celstraf bleek te hebben.

In de nacht van zondag op maandag zagen agenten rond 1.00 uur een bestuurder rijden die een ballon aan zijn mond had. Om te controleren of de bestuurder mogelijk lachgas in nam werd er een stopteken gegeven. Hierop reageerde de bestuurder in eerste instantie niet, pas toen een tweede politiewagen ter plaatse kwam stopte de man.

De bestuurder verklaarde tegen de agenten dat hij zo van de wereld was dat hij de politieauto’s niet gezien had. Omdat hij ook verklaarde dat hij eerder die dag een jointje had gerookt werd een speekseltest afgenomen. De test was positief op het gebruik van THC.

Tijdens de controle van zijn identiteit kon hij geen ID tonen maar probeerde agenten te overtuigen dat hij degene was op een foto van een rijbewijs op zijn telefoon. De politie had snel door dat dit niet het geval was en de man gaf toen toe dat de man op de foto zijn neef was. Toen zijn echte identiteit door het systeem werd gehaald bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 27 dagen uit moet zitten. Daarop is de 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden en vastgezet.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van zijn identiteitsbewijs, het opgeven van een valse naam en voor het rijden onder invloed. Verder wordt een melding gemaakt bij het CBR om te onderzoeken of de man nog wel geschikt is om een auto te besturen.