© Politie (YouTube)

Invallen met 125 agenten in onderzoek naar levering designerdrugs via post aan Duitse klanten

De politie heeft na een verzoek van de Duitse autoriteiten met 125 agenten invallen verricht en doorzoekingen gedaan.

Naar aanleiding van een onderzoek dat ruim 1,5 jaar geleden werd gestart heeft de politie invallen verricht. In Nederland leidde het Duitse onderzoek en de rechtshulpverzoeken van Duitsland in de richting van in ieder geval vier Nederlanders die met een ingenieus systeem van postlevering, aan duizenden Duitse afnemers de drugs leverden. Dit ging om minimaal 15.000 zendingen. Van deze vier, drie Amsterdammers van 26, 31 en 65 jaar oud en een man (66) uit Huizen, heeft Duitsland de overlevering gevraagd.

Tijdens de actiedag dinsdag 5 juni is door zo’n 125 politiemensen op twaalf plaatsen (Amsterdam, Amstelveen, Almere, Diemen, Badhoevedorp, Utrecht, Apeldoorn, Huizen, Hoofddorp en Steenbergen) gezocht naar onder andere drugs en vermogensbestanddelen. Daarbij werden onder andere in een loods in Almere kilo’s pillen en poeder in beslag genomen. Elders werd een bedrag van 40.000 euro gevonden en in beslag genomen.

Designerdrugs zijn populair in het uitgaanscircuit. Psychoactieve stoffen zijn stoffen die vaak niet direct onder de Opiumwet vallen.