Bestuurder op snelweg gepakt met dozen vol wiet na zwaaien met middelvinger naar politie

De politie heeft een bestuurder gepakt met dozen vol wiet nadat hij het nodig vond om met zijn middelvinger te zwaaien naar agenten op de A2.

Agenten reden dinsdagavond op de A2 richting Breukelen en zagen op de middelste baan een auto met 110 kilometer per uur rijden, waar 130 is toegestaan. Het voertuig werd door verschillende auto’s rechts ingehaald, waarop de agenten besloten om de auto naar de meest rechterbaan te sturen.

Na het wijzen op het onnodige links rijden, reden de agenten de auto voorbij. Op een gegeven moment werden de agenten weer ingehaald door de zelfde auto. De bestuurder hing over de bijrijder heen en zwaaide hevig met zijn middelvinger. Hierop werd besloten de bestuurder alsnog staande te houden en te verbaliseren voor onnodig links rijden en hem aan te spreken op zijn beledigende gedrag.

De bestuurder werd staande gehouden, waarna bleek dat hij nog openstaande boetes had met de totale waarde van 10.446,95 om precies te zijn. De bestuurder werd gevraagd om een kentekenbewijs, wat hij niet bleek te hebben. De auto zou geleend zijn van een vriend uit België. De bijrijder had geen geldig legitimatiebewijs. Zij bleek ook nog gesignaleerd te staan voor een bedrag van €1911,-.

Tijdens de controle zagen agenten meerdere dozen en tassen achterin de wagen. Wat er precies in zat was de bestuurder niet heel duidelijk over. Na het openen van de achterklep kwamen er nog eens vier dozen tevoorschijn. De bestuurder openende een van deze dozen waarin verschillende jonge wietplantjes (stekken) zaten. De bestuurder verklaarde vervolgens dat hij de plantjes naar Antwerpen vervoerde en niet wist dat dit niet mocht.

Op het bureau werd de bijrijder door een agente gefouilleerd. Daarbij werd een hoeveelheid cash aangetroffen en in beslag genomen. Verder nam de politie ook twee telefoons, de auto en de circa 700 stekken in beslag. De verdachte zit vast en de politie onderzoekt de zaak.