Bitcoins, cash en 18 kilo harddrugs gepakt in onderzoek drugshandel via de post

De politie heeft in een onderzoek naar drugshandel/smokkel via de post, invallen verricht en drugs, geld en bitcoins in beslag genomen.

Het Post Interventie Team (PIT) van de Landelijke Eenheid van de politie trof onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie bij een inval en doorzoeking in onderzoek 26Waupan maandagavond een partij drugs, enkele gegevensdragers, contant geld en bitcoins aan. Het gaat om ongeveer 18 kilo harddrugs en in totaal ongeveer 42.000 aan bitcoins en geld (euro’s en Amerikaanse dollars) waarop beslag is gelegd.

Twee verdachten van de uitvoer van verdovende middelen via de post die werden aangehouden, zijn donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Rotterdam. Het gaat om een 31 jarige man en een 21 jarige vrouw. Beiden gaan in bewaring, maar de één is geschorst en de ander blijft vastzitten, meldt een woordvoerder van justitie.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van de onderschepping van een aantal enveloppen met drugs op 14 en 15 september 2019. Het PIT heeft onderzoek gedaan naar de enveloppen en dat heeft geleid tot de identificatie van de mannelijke verdachte. Naar aanleiding van die identificatie is in november 2019 onderzoek 26Waupan gestart. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de man en de vrouw.