1,2 miljoen euro aan cocaïne gepakt in verborgen ruimte auto op A16

De politie heeft bij een controle op de A16 een Italiaan gepakt met 1,2 miljoen euro aan blokken cocaïne in een verborgen ruimte.

Agenten waren donderdagmiddag in samenwerking met de Belgische politie bezig met controles op de A16. De 33-jarige bestuurder werd die middag rond 17.00 uur met zijn auto, voorzien van Nederlandse kentekenplaten, gecontroleerd.

Tijdens de controle stuitte de politie op een mogelijke verborgen ruimte in de kofferbak. Door een kier zagen de agenten meerdere pakketten in de afgesloten ruimte liggen. Omdat het vermoeden bestond dat hier om drugs gaat werd de Italiaan aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De auto werd in beslag genomen en de Forensische Opsporing onderzocht de verborgen ruimte verder. Na opening bleken er tientallen pakketten (34 in totaal) te liggen. Het ging om 34 kilo cocaïne.

De verdachte staat gesignaleerd voor uitlevering aan België in verband met andere strafbare feiten. Voorlopig zit hij in een cel in Nederland. De drugs en auto zijn in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.