In de Mexicaanse staat Veracruz zijn in slechts drie dagen maar liefst 26 personen geliquideerd door sicarios van drugskartels. Daarbij zit ook een burgemeester en zijn vrouw.

Het begon allemaal in het weekend toen gewapende mannen op straat afgehakte lichaamsdelen hadden gedumpt. Dat gebeurde in de plaats Poza Rica en het ging om tientallen in stukken gehakte armen, benen en hoofden. Er lag een zogenaamde narcomanta met een boodschap erop.

Verder kwamen ook veel mensen om het leven bij verschillende schietpartijen en liquidaties. In sommige gevallen ging het om gevechten tussen rivaliserende bendes/drugskartels en soms om doelgerichte liquidaties. Onder de slachtoffers zaten ook sicarios die door een rivaliserende bende in stukken waren gehakt.

In totaal zijn er in slechts drie dagen zeker 26 personen door geweld om het leven gekomen. De burgemeester van Ixhuatlan de Madero, Victor Manuel Espinoza Tolentino, is samen met zijn vrouw en drie andere personen ook geliquideerd tijdens de zeer bloedige dagen in Veracruz.