Vrijgesproken ex-piloot Julio Poch gaat Nederlandse staat aanklagen

De 65-jarige Julio Poch gaat de Nederlandse staat aanklagen nadat hij acht jaar voor niets heeft vastgezeten in Argentinië.

De ex-piloot die werkzaam was voor Transavia werd verdacht van het uitvoeren van dodenvluchten voor de militaire junta in Argentinië. De beschuldigingen waren gebaseerd op verklaringen en geruchten van zijn collega’s. De rechtbank heeft bepaald dat er helemaal geen bewijs is tegen Julio Poch voor het vliegen van dodenvluchten.

Op zijn laatste werkdag werd Poch aangehouden op het vliegveld van Valencia. De man dacht met een grap te maken te hebben en ging lachend mee. Een grap bleek het zeer zeker niet te zijn en de man heeft maar liefst acht jaar vastgezeten op basis van geruchten en roddels.

Dat Poch landde in Valencia is geen toeval want als hij was aangehouden in Nederland kon hij niet worden uitgeleverd. Dit is zo gespeeld en de man heeft in totaal acht jaar vastgezeten terwijl hij van zijn pensioen hoorde te genieten.

Zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, heeft laten weten dat ze naar alle waarschijnlijkheid de Nederlandse staat gaan aanklagen en een schadevergoeding zullen eisen.