© Crime-Nieuws.nl

Blokken cocaïne aangetroffen in container met avocado’s Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven blokken cocaïne aangetroffen in een container met avocado’s.

Tijdens een Douanecontrole op woensdag 3 mei 2023 is er een partij cocaïne ontdekt bij een lading avocado’s. De container waar de lading uit Peru afkomstig was, zou bestemd zijn voor een bedrijf in het Westland. Bij de controle met narcoticahonden en een containerscan troffen douaniers de pakketten cocaïne aan in de constructie van de container. Er wordt vermoed dat de verdovende middelen uit de constructie verwijderd zouden worden in een zogenaamd Empty Depot, waar lege containers staan te wachten op een nieuw transport.

In totaal zijn er 70 pakketten uit de container gehaald door de douaniers met een totaalgewicht van circa 70 kilogram. Opvallend is dat de ontvanger in Nederland waarschijnlijk niets te maken heeft met de smokkel. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek genomen.

De drugs zijn inmiddels vernietigd en de zaak zal verder onderzocht worden om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze smokkel. De Douane blijft alert en zal doorgaan met het opsporen van smokkelwaar om de veiligheid in Nederland te waarborgen.