Blokken cocaïne gepakt in Franse auto na wilde achtervolging met 260 km/u op A16

De politie na een wilde achtervolging op de A16, blokken cocaïne aangetroffen in een Franse auto.

De verdachte reed afgelopen nacht rond 2.40 uur in een auto over de A16 nabij Dordrecht. Bij het zien van een politieauto van de Landelijke Eenheid vluchtte de bestuurder met hoge snelheid weg. De agenten hebben vervolgens de achtervolging ingezet. Hierbij werden snelheden tot ruim 260 km/u gehaald.

Agenten uit de eenheid Zeeland-West-Brabant sloten bij de achtervolging aan. In het centrum van Hoogerheide raakte een agent in een politieauto van de Landelijke Eenheid betrokken bij een ongeval. Hij raakte niet gewond.

De verdachte reed door naar Huijbergen en reed de Vennekensstraat, een doodlopende straat, in. Hij vluchtte vervolgens te voet verder. De hondengeleider vond de verdachte in een tuin van een woning. Hij werd aangehouden en overgebracht voor nader verhoor.

Bij doorzoeking van de auto werd een partij drugs in beslag. De politie nam 15 pakketten in beslag. Vermoedelijk zit er cocaïne in. Naar schatting gaat het om ongeveer 16 kilo blokken coke. De verdachte zit vast en de politie onderzoekt de zaak.