FBI onderzoekt grote hack bekende Twitter-accounts waarbij 100K bitcoins werd buitgemaakt

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft een onderzoek ingesteld naar de grote hack op Twitter waarbij 100K aan bitcoins werd buitgemaakt.

De hack vond in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Ongeveer tien prominente accounts werden overgenomen door hackers die vervolgens een bericht over bitcoins verstuurden. Het bleek te gaan om fraude. Een aantal personen zijn hierin getrapt en de bende maakte in totaal ruim 100.000 euro aan bitcoins buit. Het geld is direct daarna weggesluisd.

‘Op dit moment lijkt het erop dat de accounts zijn gebruikt voor het plegen van fraude met cryptovaluta’, aldus een woordvoerder van de FBI. Het onderzoek naar de hack is in volle gang. De FBI waarschuwt het publiek niet te trappen in dit soort vormen van fraude.

De hackers namen onder meer de accounts van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden, Tesla-topman Elon Musk, rapper Kanye West en Microsoft-oprichter Bill Gates over. Ook het account van Geert Wilders werd overgenomen. Op zijn account werd geen bitcoin bericht verstuurd maar werd een Marokkaanse vlag geplaatst.