© NCA

Blokken cocaïne op weg naar Nederland gepakt tussen bananen

De Britse NCA heeft een grote partij blokken cocaïne gepakt tussen een lading bananen. De drugs waren bestemd voor Nederland.

De drugsvangst werd volgens een woordvoerder van de National Crime Agency gedaan op 26 juli. Tijdens een controle van een lading bananen, die vanuit Colombia per boot naar de haven van London Gateway werd vervoerd, troffen douaniers blokken cocaïne aan. Daarop werd de complete lading fruit in beslag genomen en gecontroleerd.

Het bleek om een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne te gaan. In totaal meer dan 500 kilogram met een straatwaarde van tientallen miljoenen euro’s. De blokken zijn in beslag genomen en vernietigd. Er is een onderzoek gaande naar de grootschalige drugssmokkel en mogelijke betrokkenen.

‘Het onderscheppen van een zending van deze omvang zal een enorme klap zijn geweest voor het criminele netwerk dat betrokken is bij de smokkel, waardoor ze geen miljoenen ponden hebben verdiend die in verdere criminaliteit zouden zijn geïnvesteerd.’ Aldus een woordvoerder. ‘De NCA werkt hard samen met partners om te voorkomen dat drugs zo ver komen, en het maken van inbeslagnames als deze laat zien hoe we die link tussen internationale drugskartels en straatdealers kunnen doorbreken.’

© NCA