Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

2,5 jaar cel voor broek uittrekken en poging tot verkrachting 84-jarige vrouw Utrecht

Een man is door de rechtbank veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor een poging tot verkrachting van een 84-jarige vrouw in Utrecht.

Het slachtoffer ging in april vorig jaar met haar rollator naar de voordeur omdat iemand aanbelde. De vrouw deed open en de man stapte direct naar binnen en duwde haar achterover op de grond. Ze wist niet wat er gebeurde en gilde, sloeg en trapte van zich af. De man trok de broek van de vrouw uit en probeerde haar te verkrachten. Toen zij nóg harder schreeuwde en tegenstribbelde, leek de man te beseffen dat het niet ging lukken. Hij rende vervolgens hard weg.

De politie werd ingeschakeld en stelde een onderzoek in. Meerdere getuigen zagen de man in de straat lopen. Hij zou hebben geprobeerd om ook bij iemand anders binnen te komen. Twee getuigen hebben op een foto van de verdachte zijn jas herkend. De kleding die het slachtoffer aan had tijdens het incident is door de politie onderzocht. Op de broek is naast DNA van de vrouw óók DNA van de verdachte aangetroffen. De rechtbank is gelet op dit alles ervan overtuigd dat de verdachte de man is die het slachtoffer probeerde te verkrachten. 

De 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij de vrouw in haar eigen huis heeft overrompeld. Een plek waar zij zich veilig moet kunnen voelen. De officier van justitie had een celstraf van 3,5 jaar geëist, maar de rechtbank is van oordeel dat, gelet op de straffen die in min of meer vergelijkbare zaken zijn opgelegd, een gevangenisstraf van 2,5 jaar passend is.