© Crime-Nieuws.nl

Blokken cocaïne, vuurwapens en ruim 150.000 euro cash gepakt bij onderzoek spookbewoning Barendrecht

De politie heeft in een onderzoek naar spookbewoning een partij blokken cocaïne, twee vuurwapens en 150.000 euro cash aangetroffen.

Agenten controleerden woensdagochtend een auto en troffen drugs aan. Het ging om 5 kilo blokken cocaïne in een verborgen ruimte. Daarop werden de inzittenden, een 34-jarige en een 38-jarige man, aangehouden. Vervolgens werd besloten om een woning aan de Wilgenwede in Barendrecht, gelinkt aan de verdachten, te doorzoeken. Tijdens het onderzoek werden nog twee vuurwapens en een taser gevonden en in beslag genomen. Een 36-jarige vrouw uit Amsterdam die in de woning aanwezig was, is ook aangehouden.

Het onderzoek kwam op gang, nadat agenten daar eerder op het adres zijn geweest voor een andere melding. Op dat moment waren er veel mensen aanwezig in de woning, waardoor de politie een onderzoek naar spookbewoning startte. Spookbewoning houdt in dat mensen wonen waar ze niet staan ingeschreven of staan ingeschreven waar ze niet wonen. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.