Luxe auto’s en stapels cash in beslag bij invallen in onderzoek naar ‘malafide autoverhuurbedrijf’

De politie heeft invallen verricht in Rotterdam en Delft in een onderzoek naar een malafide autoverhuurbedrijf.

Naar aanleiding van een onderzoek naar een autoverhuurbedrijf in Rhoon, heeft de politie dinsdag invallen verricht op drie adressen in Rotterdam en Delft. Bij de doorzoekingen werden goederen voor hennepteelt, 72.300 euro cash geld, sierraden en een horloge in beslag genomen. Daarnaast zijn vier luxe auto’s meegenomen. De verdachten zijn niet aangehouden en worden op een later moment ontboden voor verhoor.

Het onderzoek startte in januari 2020 en onderdeel hiervan was een strafrechtelijk witwasonderzoek naar aanleiding van een verdachte transactie van auto’s die kennelijk gebruikt werden voor autoverhuur, aldus een woordvoerder. Het autoverhuurbedrijf maakte gebruik van Nederlandse en Duitse auto’s uit het duurdere segment.

Uit informatie bleek er sprake te zijn van een verdachte transactie rond de aankoop van een auto door één van de eigenaren. Uit onderzoek bleek er mogelijk sprake van onverklaarbaar vermogen bij de 30 jarige eigenaar van het autoverhuurbedrijf uit Rotterdam daar zijn inkomen de aankoop van dure auto’s niet rechtvaardigde.